BESPLATNA MONTAŽA I PREVOZ (za kupovine preko 25.000 dinara i udaljenost 30 km od salona)

Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

5 jednostavnih koraka za kupovinu nameštaja

Opremanje doma i kupovina nameštaja bi trebali da bude zabavni i uzbudljivi, ali za mnoge ljude predstavlja pravi izazov. Sa malim planiranjem unapred, možete uživati u procesu kupovine nameštaja. Za vas smo pripremili savete koji će vam značajno olakšati proces kupovine i učinite da u njemu uživate.

1. ODREDITE BUDŽET

Prvi korak u kupovini je definisanje budžeta koji ste spremni da odvojite za nameštaj. Zatim se dobro informišite o uslovima kupovine, jer nameštaj možete platiti na rate, a ako posedujete i loyalty karticu, imaćete dodatni popust. Obavezno potražite proizvode koji su na popustu jer se možda baš među njima krije komad koji je savršen za vaš dom. SIMPO svakog meseca ima popuste na određeni nameštaj ali i posebne akcijske ponude u salonima, što svakako treba iskoristiti.
Uzmite sve to u obzir i sigurno ćete proći bolje nego što ste mislili i moći ćete da kupite više komada kvalitetnog nameštaja nego što ste planirali

2. IZMERITE PROSTOR

Pre nego što krenete u kupovinu pažljivo sagledajte objektivne mogućnosti i ograničenja prostora koji želite da opremite novim nameštajem. Ukoliko se ovo ne uradi može vam se desiti da izaberete pogrešan ugao kod garniture ili da ne možete da otvorite vrata ormara.

Da vam se tako nešto ne bi dogodilo, sledite ove savete profesionalaca:

– Izmerite prostoriju koju opremate i nacrtajte njen oblik.

– U skicu obavezno uključite vrata, prozore, radijatorske cevi, grejna tela, grede, stubove i sl. jer ćete na taj način najbolje sagledati kojim prostorom raspolažete.

– Potražite pomoć prodavca i raspitajte se da li vam dizajner enterijera koji je zaposlen kod proizvođača može pomoći oko izbora nameštaja ili rešavanja nedoumica koje imate. Ako i nije trenutno na raspolaganju u salonu, možete naknadno zakazati sastanak sa njim ili uraditi telefonsku i e-mail konsultaciju što će vam značajno pomoći u izboru, kako biste na najbolji način opremili sobu ili stan, i kako bi svi članovi porodice bili zadovoljni.

– Pojedini komadi nameštaja pakuju se korpusno (u celini tj. ne mogu se rastaviti na delove), zato ako vaš prostor ima ograničenja kao što su usko stepenište, nestandardna vrata i sl. naglasite ovo prodavcu kako bi mogao da vam ukaže da li nameštaj koji ste izabrali može biti adekvatno dopremljen.

– Kada kupujete ugaonu garnituru i imate mogućnost izbora ugla vodite računa da se ugao bira tako što stanete ispred garniture i zatim sagledate da li želite da produžetak (ugao) bude sa leve ili desne strane.

3. SAGLEDAJTE SVOJE POTREBE

Nakon što odredite budžet i izmerili prostor, utvrdite na šta želite da potrošite novac. Vaša lista “želja” će biti prilično duga. Uporedite je sa listom „potreba“. Negde će se potrebe i želje poklopiti. Ključ je u postavljanju prioriteta i zato dobro razmislite kada pravite listu prioriteta.

Kako koristite svoj nameštaj je vrlo bitan faktor. Ako imate decu ili kućne ljubimce, potrebna vam je čvrsta konstrukcija i tkanine koje se lako čiste. Ako često imate goste koji ostaju na spavanju ili i sami spavate u dnevnoj sobi, potrebna vam je sastavna ili ugaona garnitura sa mehanizmom za razvlačenje.

Ukoliko sami nemate mnogo ideja koji nameštaj odgovara vašim potrebama, a želite i da uklopite određeni stil, pogledajte Pinterest, Instagram, Facebook stranice i naš sajt i pronađite inspiraciju. Naći ćete sigurno nešto što vam odgovara i sa takvom slikom u glavi lakše ćete kupiti odgovarajuće komade nameštaja.

4. INFORMIŠITE SE O KVALITETU

Jako je bitno da naučite kako da procenite kvalitet i da birate kvalitetan nameštaj za svoj dom. Tako ćete na adekvatan način utrošiti svoj budžet i pronaći najbolji odnos cene i kvaliteta.

Faktori koji utiču na cenu nameštaja su:
    – dizajn
    – materijali
    – način proizvodnje

Dve garniture koje na prvi pogled deluju slično a razlikuju se u ceni, sigurno se veoma razlikuju u kvalitetu materijala od kojih su napravljene. Pravo drvo ili medijapan; latofleks mehanizam, „sofa bed” mehanizam, ili čak električni mehanizam neće imati istu cenu jer pružaju drugačiju vrednost kupcima. Garniture punjene HR i memory penom ili one koje poseduju relax mehanizme za glavu i ruke, biće sigurno skuplje od onih koje to nemaju ali će vam pružiti neopisivi osećaj udobnosti. Zato se obavezno raspitajte o materijalima od kojih je nameštaj napravljen, napravite poređenje i birajte pametno jer ulaganje u kvalitetan namaštaj je dobra investicija koja će vam pružiti godine uživanja u udobnosti i lepoti izrade.

SAVET PLUS:
Informišite se o načinu održavanja nameštaja koji kupujete jer to značajno utiče na njegovu trajnost. Zapamtite, da će se čak i najizdržljiviji nameštaj uništiti ako ne budete pazili kako ga koristite.

5. NE ZABORAVITE NA UDOBNOST

Nemojte se ustručavati da isprobate nameštaj koji vidite u izložbenom prostoru. Važno je da proverite da li vam je trpezarijski sto na odgovarajućoj visini u odnosu na stolicu, kao i da li vam je udobno kada se zavalite u sofu ili fotelju sa relaks mehanizmom za noge. Za kvaltitetan san jako je bitno da li je dušek udoban i da li odgovara vašim potrebama. Da li znate koji dušek je najbolji za vas: sa oprugama, sa žičanim jezgrom ili od pene? Ako ne znate, najbolje isprobajte.

Ukoliko planirate da namestite sobu za dete, obavezno ga povedite sa sobom. Ono će vam najbolje reći kakav mu se krevet ili radni sto dopada. Dozvolite mu za sedne ili legne na nameštaj, da ga isproba. Uvažite njegovo/njeno mišljenje.

Kreirajući životni prostor stvarate svoj kutak za odmor, druženje sa porodicom i prijateljima i mesto gde će nastajati najlepše uspomene. Neka izbor i kupovina nameštaja bude jedna od tih dragih uspomena koje će vam uvek ostati urezane u pamćenju i kojih ćete se sa radošću sećati.