BESPLATNA MONTAŽA I PREVOZ (za kupovine preko 25.000 dinara i udaljenost 30 km od salona)

Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Uputstvo za korišćenje, održavanje i čišćenje pločastog nameštaja

Nameštaj od oplemenjene iverice, medijapana i punog drveta, kao najčešće korišćenih materijala za izradu pločastog nameštaja, unosi toplinu u svaki prostor, čineći ga elegantnim, modernim i lepim. Dugo ćete uživati u prijatnom ambijentu koji može da stvori drvo u enterijeru ukoliko svoj nameštaj koristite i održavate na pravi način. Tako će on zadržati sve karakteristike koje ga čine tako posebnim – lepotu, sjaj i funkcionalnost.

Pravilno korišćenje produžava životni vek nameštaja

Bilo da su u pitanju trpezarijski stolovi, komode, vitrine, kreveti, ormari ili nešto drugo, svako od korisnika treba biti upoznat sa pravim načinom korišćenja, kako bi nameštaj dugo izgledao kao nov, i očuvao lepotu i funkcionalnost.

Poštujte uputstvo za upotrebu proizvoda

Pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu proizvoda koje se nalazi u paketu proizvoda i ponašajte se u skladu sa instrukcijama koje su u njemu date. Sve proizvode treba upotrebljavati prema njihovoj nameni. Izbegavajte da stajete nogama na njih, a posebno da se klatite na stolicama.

Otvaranje i zatvaranje elemenata na pravi način

Vrata na ormarima, fioke i ostali elementi na izvlačenje, sa ili bez ručki, moraju se veoma pažljivo koristiti, kako tokom upotrebe ne bi došlo do oštećenja. Ne otvarajte vrata nameštaja više od prečnika koji je predviđen za normalno otvaranje. Isto pravilo važi i za fioke, koje uvek treba otvarati jednu po jednu.

Izbegavajte držanje za vrata ili za fioke kako ih ne bi ste oštetili. Obratite pažnju da ne udarate po njima, posebno po površinama koje su od stakla ili ogledala.

Izbegavajte preopterećenje vašeg nameštaja teškim predmetima

Vaš nameštaj dugo godina zadržaće kvalitet samo ukoliko vodite računa o težini stvari koje na njemu postavljate ili raspoređujete. Izbegavajte da preopteretite ploče stola, pregrade, police, garderobne šipke i ostalo teškim predmetima. Opteretite ih maksimalno sa 15 kilograma po dužnom metru, vodeći računa da težinu ravnomerno rasporedite.

Nameštaj ne treba vući već pomerati podizanjem

Prilikom unošenja nameštaja u vaš dom, kasnijeg preraspoređivanja, čišćenja ili bilo kakvog drugog pomeranja, nameštaj ne treba vući po podu, već pomerati podizanjem a onda na željeno mesto postaviti laganim spuštanjem. Bilo kakvo grubo rukovanje nameštajem može ga oštetiti.

Pavilno održavanje pločastog nameštaja

Primenom nekoliko jednostavnih saveta sačuvaćete vaš nameštaj u odličnom stanju i bićete ponosni vlasnik tokom dugog niza godina.

Saveti za održavanje nameštaja

  • Po nameštaju se ne smeju vući grubi predmeti, jer ga mogu ogrebati i trajno oštetiti.
  • Svaki udarac tvrdim ili oštrim predmetima takođe nanosi štetu koju ne možete sanirati.
  • Potrebno je izbegavati odlaganje vrućih predmeta sa temperaturom preko 30°C (vruće pegle, šerpe, šolje i ostalo). Obzirom da drvo ne trpi toplotu najjednostavniji način da ga zaštitite je korišćenje podmetača.
  • Na nameštaju ne ostavljajte upaljene sveće u svećnjacima, cigarete u pepeljarama, uključene lampe i ostalo.

Zaštitite svoj nameštaj od prejake svetlosti i toplote

Proizvodi ne smeju biti izloženi direktnom uticaju sunčevih zraka, kao ni direktnom izvoru toplote. Drveni nameštaj koji dugo stoji na jakoj svetlosti može promeniti svoju boju. Zato se potrudite da zaštitite svoj nameštaj kad god je to moguće.

Pravilno čišćenje pločastog nameštaja

Čišćenje je jedan od najboljih načina da se pobrinete za svoj nameštaj. Nakupljena prašina, fleke ili neka druga prljavština negativno će uticati na kvalitet vašeg nameštaja, koji bez adekvatnog održavanja može izgubiti na svojoj lepoti, kvalitetu i sjaju.

Redovno čišćenje je važno

Za redovno čišćenje lakiranih površina preporučuje se da koristite čistu i meku, pamučnu ili mikrofiber poluvlažnu krpu. Nakon toga potrebno je da površinu prebrišete suvom krpom. Pridržavajte se preporučenih načina čišćenja i izbegavajte jaka sredstva za čišćenje jer mogu oštetiti završnu obradu.

Matirane površine ne treba mnogo pritiskati i dugotrajno trljati krpom, jer će se na tim mestima pojaviti sjajna površina.

Čuvajte vaš nameštaj od mrlja i fleka

Treba voditi računa da se tečnost ne prospe po nameštaju i da ne dođe do dužeg zadržavanja vode i drugih tečnosti kao što su alkohol, kafa, sok, vino i slično, jer će u suprotnom ostati mrlja.

Voda vrlo često ostavlja fleke na drvetu, koje se kasnije teško skidaju. Izbegavajte da spuštate mokru čašu ili vaze sa cvećem direktno na površinu klub stola, trpezarijskog stola, komode i ostalog nameštaja. Koristite podmetače, jer će oni jednostavno i efikasno zaštititi vaš nameštaj i takođe mogu biti izuzetno lepa dekoracija.